dijous, 16 de desembre del 2010

Hem nedat a l'estany amb lluna plena



1.- A quin gènere i subgènere literari correspon aquesta obra? Per què?

2.- Dibuixa en el mapa els pobles que apareixen en el llibre i digues quina relació tenen amb els personatges.


3.- Cerca informació de l’occità: on es parla, quin és el nombre de parlants i una mica la història. Creus que es pareixerà al català? Per què?

4.- La Mare de Déu d'Avellanui és durant uns capítols la protagonista de la història. Pot explicar per què? Pot dir el recorregut que realitza?

5.- Per quins membres està composada la família de Miquèla? I la de Raimon? Explica el que surti a la novel•la d’aquets personatges.

6.- Què és Dosia? On està situat?

7.- Qui són els dosos i les doses? Què et sembla la distinció entre dosos i no dosos? És justa la distinció? Per què?

8.- Qui són els representants del Partit Científic i del Partit Moralitzador? Quines són les propostes davant dels fets protagonitzats per Galileu i Afrodita?

9.- Què és la llei del Silenci? En què està penada si no es compleix?

10.- Qui són Galileu i Afrodita? Quina aventura viuen? Explica-la.

11.- Qui és Adrià? Què fan ell i la dona a la fi de la novel•la?

12.- Com t’imagines la vida de Raimon després d’acabar la novel•la? Explica-la. Per què?

13.- Explica com són psicològicament els personatges joves de la novel•la: Miquèla, Raimon, Bernard, George, Galileu i Afrodita. Et semblen que es pareixen als joves d’ara? Per què?

14.- Assenyala tres històries d’amor que apareixen a la novel•la. Explica els sentiments, el tipus de relació i l’evolució d’aquestes. T’han emocionat? Per què?

EL TREBALL ESCRIT PUNTUARÀ SOBRE 4 PUNTS. A MÉS, REALITZARÉ UN EXAMEN ORAL INVIDIVUAL, QUE PUNTUARÀ SOBRE 1 PUNT, PER COMPROVAR QUE US HEU LLEGIT EL LLIBRE. SENSE APROVAR AQUEST EXAMEN EL TREBALL NO SERÀ COMPTAT.

Els treballs es poden lliurar a mà o a ordinador. Recordeu respectar els marges i realitzar una bona presentació. Reviseu el text abans de lliurar-lo per evitar incorreccions i faltes d’ortografia.


DATA MÀXIMA PER LLIURAR EL TREBALL 24 DE NOVEMBRE DE 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada